Objavljeno

Kako izmjeriti psa i pronaći odgovarajuću veličinu jakne

Kako izmjeriti psa

Kad ste na našem webu vidjeli tablicu s mjerama, sigurno su vam pala na pamet razna pitanja. Pretpostavljam da su neka od njih bila kako izmjeriti psa, kako uopće uspjeti u tome, a ako ste i uspjeli, onda ste se zasigurno zapitali koja je odgovarajuća veličina za vašeg psa. Zato smo tu da vam damo nekakve smjernice, pa krenimo redom.

POTREBNO VAM JE…

Za početak trebate imati nešto s čim biste izmjerili psa.  Idealan bi bio krojački metar, ali u slučaju da ga nemate, budite kreativni, pa tako možete uzeti metar koji se upotrebljava u građevini (savitljivi, ne drveni), ili jednostavno uzmite komad špage. Imajte u pripremi i papir i olovku. Ukoliko mjerite metrom, zapišite na papir dobivene vrijednosti za dužinu leđa, te opsege vrata i prsa. Ako niste sigurni gdje mjeriti, na našem webu, pod veličinama, uz tablicu mjera je ilustracija na kojoj su jasno označena mjesta mjerenja.  Nakon što imate sve vrijednosti, slijedi odabir prave veličine.

ODABIR PRAVE VELIČINE

A koja je prava veličina jakne za vašeg psa ako se mjerama ne uklapa u vrijednosti iz tablice? Moj savjet je da gledate odgovaraju li mjere opsega prsa i vrata jer ni ljudi ne vole ako ih nešto steže, pa tako budimo obzirni i prema psima. I važno je naglasiti da su Kabanica jakne za pse napravljene s određenom komocijom jer smo upravo o tome vodili računa, kao i to da dosta modela jakni ima kopčanje na čičak, pri čemu se može regulirati širina, što je važno npr. kod dugodlakih pasmina, kao kod malo korpulentnijih četveronožnih primjera.

Ukoliko se niti jedna mjera vašeg psa ne podudara sa našim tablicama mjera, slobodno nam pošaljite vaše mjere na Info@kabanica.hr, te ćemo za vašeg ljubimca izraditi KABANICU PO MJERI:)